Posted on

Vilka unika golv går att välja vid badrumsrenovering?

Inför badrumsrenoveringen är valet av golv en viktig del för att få ut det mesta av renoveringen. Många gånger är det första valet antingen klinkers eller våtrumsmatta. Klinkers har många fördelar då det är tåligt och det går att lägga värmegolv under. Våtrumsmattan är prisvärd och det finns många läckra alternativ. Det finns även andra golv som kan skapa en unik design i badrummet och som likväl är praktiska. Här kommer några tips på andra alternativ som lyfter badrummets utseende vid renoveringen. Du kan också alltid prata med ett byggföretag om du önskar få råd inför valet av golv.

Trägolv i badrummet, är det möjligt?

Trägolv är kanske inte det första du tänker på när du ska välja badrumsgolv. Ett trägolv går inte att lägga hur som helst i ett badrum och det gäller att välja ett trägolv som är vattentät. Däremot är det mycket viktigt att du anlitar någon vid badrumsrenoveringen som lägger golvet från badrumsrenoveringargöteborg.se. Skeppsgolv är ett av de bättre valen och som om det läggs rätt lämpar sig mycket bra i badrummet. Så vill du ha ett mer unikt golv så bör du prata med en byggfirma som kan hjälpa dig att välja rätt.

Marmor för en lyxigare känsla

Marmor har använts som golv sen marmor började brytas. Det är vackert och exklusivt. Däremot går det inte att komma ifrån att marmorgolv av hög kvalitet kostar mer än många andra alternativ. Fördelen med marmor är att det är ett tåligt golv och du kan lätt leka med inslag av mosaik på väggarna. Ett badrum med marmorgolv kombineras gärna med fristående badkar eller vacker duschvägg av glas. Marmor finns i många olika färger och du kan hitta allt från vita nyanser till svarta. Ådringen gör också att golvet känns levande. Precis som med trägolv bör du alltid ta hjälp av ett proffs.

Lek med golvmosaik

Mosaik sätts oftast upp på väggar som dekoration och för att bryta av kakelplattor men det går att lägga hela mosaikgolv. Det går inte att lägga vilken mosaik som helst som golv utan det måste vara speciell golvmosaik. Här är det också viktigt att alla fogar och tätningar blir korrekt lagda för att undvika fuktskador. Fördelen med golvmosaik är att du kan göra läckra mönster och blanda olika färger. Du kan också välja att lägga mosaik på vissa delar av golvet. Kanske i duschen eller som en snygg detalj runt toalettstolen. Vill du lägga mosaik bör du också ta hjälp av en erfaren golvläggare då det är precisionsarbete och dessutom tar det tid. Alla dessa tre golv är spännande alternativ som kan vara värda att överväga inför badrumsrenoveringen.