Posted on

Fixa bästa badrummet för 2020

Varje årtionde har sina egna trender, men vad är trendigt under 2020-talet? Redan tidigt in i det nya årtiondet kan vi ana att trenderna går mot en mer grundad och harmonisk inredningsstil där fokus ligger på att balansera det inre och yttre. Vilka färger, former och materialval bör man välja för att hamna rätt i tiden för just 2020-talet? För dig som ska renovera badrummet får du några exempel här nedan på hur du kan gå tillväga för att fixa en trendig stil i badrummet.

Färgval i badrummet för 2020

Varje år utser Pantone årets färg. Färgvalet för 2020 blev en blå färg med namnet “Classic Blue”.  Den ska symbolisera harmonisk stabilitet både inom oss själva och i vår omgivning. Den symboliserar havet och himmeln, vilket för tankarna till naturen. Med andra ord så är den en perfekt färg att ha i sitt badrum om man vill följa de senaste trenderna. Inget kan väl gå fel med en blå färg i badrummet oavsett vilken tid man lever i? Man måste dock inte välja exakt den blåa nyansen som Pantone har valt. Det går ju lika bra att välja en mörkare eller ljusare nyans om man hellre vill det.

Materialval i badrummet för 2020

Det som är relativt nytt på marknaden när det kommer till inredning för badrummet är att det finns många materialval som inte behöver kosta mer än de traditionella alternativen. Vill man ha något annat än de traditionellt vita porslinshandfaten finns det exempelvis kopparhandfat, stenhandfat och trähandfat att välja mellan hos https://badrumsrenoveringstockholmslän.se/. Det har blivit mer och mer trendigt att välja naturmaterial som kontrast till den vita och masstillverkade badrumsinredningen.

Vill du följa trenden för 2020 bör du se dig om efter andra alternativ än den vita och traditionella badrumsinredningen. För dig som har råd kan du även välja kopparbadkar istället för vanliga vita emaljbadkar. Kopparfärg och blått blir väldigt snyggt ihop. Kombinera gärna den fina blåa färgen för året 2020 tillsammans med ett kopparbadkar, kopparkranar och kopparhandfat. Det blir garanterat ett unikt och trendigt badrum.

Former i badrummet för 2020

När det kommer till formerna kan man försöka att undvika allt för fyrkantiga och futuristiska former. Försök att välja så naturinspirerade former som möjligt, som runda och mjuka former eftersom att trenderna går mot mer harmoniska färger, former och material under 2020-talet. Ska du ha en duschhörna i badrummet kan du exempelvis skapa ett duschdraperi eller duschvägg som går runt duschen. Det gör att man integrerar runda former på ett naturligt och enkelt sätt. Välj även runda speglar och lampskärmar för att förstärka effekten.