Smarta förvaringsutrymmen till ditt badrum

I följande text kan du läsa mer om hur du går tillväga för att välja smarta förvaringsutrymmen till ditt badrum. Det gäller både om du har ett stort badrum eller ett litet samt oavsett inredningsstil.

Fasta eller platsbyggda alternativ

Om du har ett litet badrum kan det vara extra svårt att hitta rätt alternativ. Kanske har du väldigt lite golvyta och väggar i material som gör det svårt att borra i dem. Då är kanske en platsbyggd lösning något för dig. Ett exempel på det kan vara att beställa ett anpassat system av skåp eller lådor som passar på din yta eller på dina väggar. Det lättaste sättet att få det löst utan krångel är att ta hjälp av ett företag som uteslutande arbetar med badrum. På det sättet kan du också minimera risken för att något går fel, vilket annas är lätt hänt i ett rum med avlopp och vattenledningar.

Att exempelvis välja att ha en kommod med lådor istället för ett tvättställ som inte har plats för förvaring kan också vara ett alternativ om du vill utöka dina förvaringsmöjligheter i badrummet. Det gör att du kan skapa ett mer städat och minimalistiskt helhetsintryck eftersom du då kan lägga ner saker i lådorna istället för att ha dem stående ovanpå handfatet.

Löstagbara hyllor och korgar

Ett annat alternativ som kanske passar bättre för det lite större badrummet är att ha löstagbara hyllor eller korgar som förvaring vid badrumsrenovering. På det sättet behöver du inte anpassa dig efter vilket material det är på väggarna i ditt badrum utan du kan sätta fast hyllor eller krokar ändå. Exempelvis kan du använda dig av krokar som hängs upp över badrumsdörren utan att skruvas fast eller för mindre handdukar kan du använda dig av krokar som har en sugpropp i andra änden.

Det finns många roliga färgalternativ när det gäller korgar, lådor och krokar. Det gör att du kan välja den färg eller variant som du tycker är snyggast och som passar just ditt badrum. Det gör det också lättare att byta ut sakerna om du skulle vilja ge ditt badrum en lätt make-over.

Det finns också många materialalternativ i fråga om både krokar och korgar. Exempelvis kan du välja en korg av trä eller rotting om du har ett särskilt tema i ditt badrum.